Na prireditvi Kristalni mikrofon 2016 je Društvo poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev Slovenije v Studiu 26 Radia Slovenija slovesno podelilo stanovski nagradi.

Kristalni mikrofon 2016 za življenjsko delo je prejela Maria Pfeiffer, priznanje Ane Mlakar za obetavno mlado napovedovalko pa je prejela Jasmina Bauman. Čestitke!

dsc02528

Več o prejemnicah lahko preberete spodaj:

PRIZNANJE ANE MLAKAR ZA OBETAVNEGA NAPOVEDOVALCA: JASMINA BAUMAN

Napovedovalka moderatorka Jasmina Bauman si je prve praktične izkušnje pridobila z voditeljstvom najrazličnejših prireditev, samoizbraževanjem ter z delom na komercialni radijski postaji. Leta 2007 je postala sodelavka oddaje Mladi-mladim Radia Maribor in nato še sodelavka Radia Slovenia International (RSI). Kasneje je bila sovoditeljica odmevne zabavno-glasbene oddaje »V dobri družbi«, aktivno pa je sodelovala tudi pri pripravi in izvedbi številnih terenskih oddaj. Z vztrajnim delom in dodatnim izobraževanjem se je razvila v prepoznaven mlad glas Radia Maribor. S svojo vnemo in življenjsko energijo pa obeta še več. Poslušalci jo toplo sprejemajo kot bralko novic, voditeljico oddaj, nočnega programa Radia Slovenija iz studia Radia Maribor, avtorico rubrike »Koristnice« ter občasno snovalko in voditeljico petkove terenske oddaje: »Malo naokrog«, kjer z izborom tematike v krajih severovzhodne Slovenije živahno, kompetentno in verodostojno pripravlja odlična terenska oglašanja, ki so obogatitev radijskega programa in dogodek za okolje, v katerem nastajajo.

NAGRADA KRISTALNI MIKROFON ZA ŽIVLJENJSKO DELO: MARIA PFEIFFER

 

Da je bil Radio Koper Capodistria prepoznaven v čezmejnem prostoru, gre velika zasluga njegovim najbolj prepoznavnim »glasovom«; eden od njih je ubrani in kultivirani glas Marie Pfeiffer, napovedovalke in prve v vlogi radijske voditeljice.

Z gotovostjo lahko zatrdimo, da je bila Maria Pfeiffer za italijansko govoreče napovedovalce in novinarje to, kar je bila Ana Mlakar za slovensko govoreče. Vedno skromna je tako zelo ljubila svoj poklic in spoštovala jezik, radijski medij, predvsem pa poslušalce, da je nesebično razdajala pridobljeno znanje in veščine. Do upokojitve je bila najbolj prepoznaven glas tako na radiu kot na televiziji. Odlično je interpretirala najzahtevnejše tekste, sodelovala v dramskem in dokumentarnem programu, vodila živi program in kontaktne oddaje ter brala informativne oddaje. Perfekcionistka pri svojem delu je dolga leta pripravljala in vodila oddajo Musica per voi (Glasba po željah), ki jo je s svojim osebnim pristopom in številnimi vmesnimi intervjuji in zanimivostmi pripeljala do take priljubljenosti, da je v redakcijo dnevno prispelo tudi do 300 čestitk. Pri tem je vpeljala nov slog vodenja: bil je svež in neposreden. Oddaja je bila odraz njene širine, nesebičnosti, spoštovanja drugih in drugačnih, brez etničnih in narodnostnih razlikovanj. Nepozabne ostajajo tudi radijske igre, v katerih je sodelovala, in njena interpretacija poezije slovenskih pesnikov v italijanskem jeziku.

Facebook